Tarlada, bahçede ne kadar kocayan gül varsa toplayıp biriktiriyorum bir haftadır. Bugün de toplayınca şerbet, gül suyu ve reçel yapacak kadar oldu. İlk topladıklarımla gül şerbeti yaptım. Bugün kahveden..
Yağmurla yıkanan ağaçlar, pırıl pırıl olmuş, otlar sebzeler, ekinler boy vermiş. En çokta baklalar boylanmış. Toplamak istedik üstlerinde bakla yok denecek kadar az. Annem iştaha..
Urlanın merkezinde ve benimde işyerimin karşısında salı günleri üretici pazarı kuruluyor. Gerçek üretici ve mevsiminde ilçemizin köylerinde, tarlalarında ve dağlarında yetişen tazecik..
3 ayrı cins portakal yapıyor. Yetiştirenleri rahmetle anarım her zaman. Bu sene kuyumuz erken kuruduğu için yeterince sulayamadık. Zaten küçük olan cinsi çok daha küçük yaptı ve kabukları bir yanlarından...
Fazile Paksoy- Taze taze yerdik konu komşu ile birlikte. Şimdiler de pazarlarda ve manavlarda çok, mürdüm deniyor adına. Bende bir kaç yıldır toplayıp reçel yapıyorum. Kolay bir tarif, yapanlar bilenler vardır..
Çaput bağlanan kökten koparılmaz kesinlikle. Günden geceye, geceden sabaha salatalıklar, acurlar büyür yavaş yavaş. Soframız çeşitlenir, şenlenir. Biberler, patlıcanlar dökmeye başlar birer..
Kokuları ve güzellikleri muhteşem ve anlatılamaz.Bir haftadır kocamış olanların yapraklarını toplayıp ağzı sıkıca kapanan bir kapta buzdolabında biriktiyorum. Bugün reçel..
Bu börek için bir hayli çok pırasa fidanı dikmek gerekiyor. Arnavutların pırasayı çok sevdiklerini de o yıllarda öğrendim. Ve Arnavutların karınlarını tıka basa doyurduktan sonra, sofraya tatlı bile...
Çocukluğumdaki bayramlarda tatlılar 1-2 gün önceden hazırlanırdı. Sabah erkenden kalkardı rahmetli anneannem. Bayram sabahları uyunmaz derdi ve hepimizi uyandırır...
Büyüklerim Kara kabak derlerdi uzun ve dışı koyu yeşil olan kabakla yaparlardı.Ben yuvarlak girit kabağıyla yaptım.Umarım sizlerde yapar ve beğenirsiniz. Kabaklarımızı oymakla başlıyoruz yemeğimizi..
Zamanında yetişen, kendi tarlamızdan taze taze topladığımız sebzeler, meyveler, kendi zeytinyağımız, doğanın bizlere sunduğu otlar ve yine kendi hayvanlarımızın sütleriyle hazırladığım yiyecek..
Sabah Paparası İçin Kullanılan Malzemelerimiz, Akşam Paparası İçin Kullanılan Malzemeler. Doğranan ekmeklerin üzerine ağız tadınıza göre tuzlanmış sıcak süt..
Bu güne kadar evinizde Ciğer Sarma yaptını zmı? Evde Ciğer Sarma yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Fazile Paksoy'un mutfak tecrübe..
Et suyu da ekleyebilirsiniz. O günün şartlarında şimdiki parçalayıcılar olmadığı için kıyma yöntemini kullanıyorlar 'mış. Parçalayıcıda kullanabilir -siniz. Ben bir kez denedim..
Türk aşçı haberleri olarak takip ettiğimiz en tecrübeli yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan "Fazile Paksoy" un kaleminden bu gün sizlere "Kabak Tatlısı" tarifinin özel bir çeşidini paylaşmak..
Konya’daki aktarlar, geleneksel tıbbın en önemli temsilcilerinden biri olarak hizmet veriyor. Bu dükkanlarda satılan bitkiler, atalardan gelen bilgilerle harmanlanarak, modern..
Cezayir’de gerçekleşen yemek yarışmasında, Türk mutfağının otantik lezzetleri ve geleneksel yemek teknikleri katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Şef Bayram ÖZREK..
Şef Tam Chudaree Debhakam gibi dünya çapında üne sahip şeflerin İstanbul’u tercih etmesi, şehrimizin bir gastronomi merkezi olarak önemini bir kez daha kanıtlıyor....
Kırıkkale, coğrafi konumu ve tarihi dokusuyla Anadolu’nun saklı kalmış lezzet hazineleri 'nden birini barındırıyor. Özellikle Sulakyurt’un et ve sucukları, bölgenin gastronomi...
Gastronomi uzmanları olarak, bu tarz projelerin mutfak sanatlarının geleceği için kritik olduğunu vurgulamak isteriz. Öğrencilerin farklı coğrafyaların yemek kültürlerini..